Online talent manager

Frequently asked
questions

Waarom zijn de tests van Online Talent Manager het best?

  • Het ontwikkelen van tests is onze core business: onze researchpsychologen besteden hier veel tijd en zorg aan. Alleen tests die aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen, worden uitgegeven.
  • We beschikken over een uitgebreid palet aan assessments. Door combinaties te maken is daarmee voor vrijwel elke situatie en achtergrond een geschikte testbatterij samen te stellen.
  • Onze tests zijn gebaseerd op het model van concurrerende waarden van Quinn. Hierdoor zijn de testresultaten eenvoudig te combineren, begrijpen en uit te leggen.

Hoe betrouwbaar zijn de tests van Online Talent Manager?

Bij het ontwikkelen van een test analyseren wij deze voortdurend en meten wij de betrouwbaarheid met behulp van de Cronbach’s Alfa. We streven er naar om deze Cronbach’s Alfa, en dus de betrouwbaarheid, voortdurend te verhogen.

Online Talent Manager ontwikkelt tests volgens de regels (kwaliteitsnormen) die de COTAN hiervoor heeft opgesteld. Daardoor meten de tests wat ze moeten meten en zijn normgroepen groot genoeg om een waardevolle vergelijking te kunnen maken. 

Wat is de meerwaarde van het inzetten van de tests van Online Talent Manager?

Onze tests geven inzicht in iemands persoonlijkheid, competenties, capaciteiten en/of kwaliteiten. Deze inzichten vormen daarmee een waardevolle aanvulling op een sollicitatiegesprek, een duidelijk startpunt binnen een ontwikkelingsvraagstuk, of een gefundeerde basis voor teamontwikkeling.

Hoe zijn de kandidaat gegevens beveiligd?

  • Een gebruiker van het Online Talent Manager Systeem kan alleen inloggen onder zijn eigen account dat is beveiligd met inlognaam en wachtwoord, en heeft alleen toegang tot de persoonsgegevens en testresultaten van de eigen kandidaten.

  • Online Talent Manager maakt gebruik van SSL (Secure Sockets Layer). Hierdoor verloopt de communicatie tussen het account en de server van Online Talent Manager beveiligd. 

  • Onze servers zijn ondergebracht op beveiligde externe, speciaal daarvoor ingerichte, locaties. 

Welke systeemeisen zijn er om gebruik te kunnen maken van de tests?

Het gebruik van het systeem en de tests gebeurt allemaal online. Je hoeft dus geen speciale programma’s te installeren. Als je computer over een internetverbinding en een up-to-date browser beschikt, kun je gebruik maken van onze tests. 

Hoelang duurt het voordat de rapportages beschikbaar zijn?

De rapporten zijn direct nadat de deelnemer de test(s) heeft afgerond beschikbaar in het Online Talent Manager Systeem.

Kan ik een kandidaat de tests thuis laten maken?

Ja, dat kan. De tests van Online Talent Manager kunnen vanaf elk device met een internetverbinding worden ingevuld. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kandidaat de tests geconcentreerd en in een rustige omgeving afneemt. We adviseren daarnaast wel om verstandelijke vaardigheidstesten altijd af te nemen in een gecontroleerde omgeving: een ruimte waar de kandidaat niet gestoord kan worden en ook geen niet-toegestane hulpmiddelen in kan zetten. 

Blijven testresultaten altijd van toepassing?

Nee. Hoewel over het algemeen geen (enorme) wijzigingen plaats zullen vinden in iemands persoonlijkheid, kan iemand zich in de loop der tijd natuurlijk wel ontwikkelen; zowel in gedrag als in vaardigheden. Wij adviseren testresultaten die ouder zijn dan twee jaar niet meer als ‘waar’ te zien en een kandidaat voor een nieuw traject de vragenlijsten opnieuw in te laten vullen. 

Hoe bepaal ik welke tests ik in welke situatie inzet?

Tijdens de certificeringstraining krijg je de nodige handvatten om een goede keuze uit het aanbod te kunnen maken. Voor het gemak is het Online Talent Manager-systeem zo ingericht dat, op grond van de geselecteerde testsituatie/vraagstelling, een basis testbatterij wordt voorgesteld. 

Hoe snel kan ik aan de slag met de tests?

Om aan de slag te gaan met de tests, doorlopen we drie stappen:

1. Opstellen licentieovereenkomst
2. Aanmaken van het account
3. Inplannen training

Dit alles kunnen we binnen één à twee werkdagen regelen. Je kunt dus snel aan de slag. De certificeringstraining bieden we meerdere keren per jaar aan. We gaan ervan uit dat je meedoet met de eerstvolgende training. Schikt dat moment niet, dan kijken we of je mee kunt doen in de daaropvolgende training of dat een incompany-training beter bij je past. Je mag in de tussentijd al wel aan het werk met de tests.

Ik ben een starter of wil maar enkele keren per jaar tests inzetten. Een licentie is voor mij daarom te duur. Is hier een oplossing voor?

Ja, we werken ook op basis van de zogenaamde “losse test verkoop” waarbij je onze test(en) per stuk kunt inkopen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie

Zit jouw vraag er niet tussen? Neem contact op en wij helpen je verder!

We beantwoorden graag vrijblijvend al je vragen over onze assessments en hun inzetbaarheid. Schroom dus niet om contact op te nemen.