Online talent manager

In gesprek met Henk Lyklema van Treant Zorggroep

Henk: Blijf investeren in je gezondheid en kijk vooruit, straks (of nu) is het weer heel druk!

We krijgen wekelijks via Intranet berichten van de Raad van Bestuur. Wat de situatie is met betrekking tot Corona in onze zorginstellingen. Het opschalen en afschalen van zorg op verschillende afdelingen maar ook als er een steriele afdeling is opgezet speciaal voor Covid-19 patiënten.

Mijn half uur per 2 weken overleg met het hoofd P&O advies is prettig en zorgt ervoor dat we in verbinding blijven. Het contact met de andere collega’s is op een heel laag pitje komen te staan helaas. Regelmatig terugkerende onderwerpen zijn dan; beleidsafspraken die in deze tijd actueel zijn of worden aangepast, regelingen voor mensen die willen werken op primaire afdelingen nu, zowel intern als extern. We kunnen niet iedereen optimaal plaatsen en doen de selectie hiervoor in samenwerking met een P&O adviseur.

Momenteel ben ik voor het Treant Mobiliteitscentrum ons nieuwe cliënt volgsysteem aan het inrichten voor de workflow van onze mobiliteitstrajecten. Zaken als werkervaring, opleiding en andere CV componenten worden hierin verwerkt. Dit verbetert onze kwaliteit voor de (her) plaatsing van mensen binnen onze zorginstellingen. We willen de mensen zoveel mogelijk aan ons binden. Als er in de organisatie loopbaan vragen zijn willen we dat professioneel begeleiden. Gelukkig zijn er bij onze laatste herschikking binnen de zorggroep tot nu toe nog geen gedwongen ontslagen gevallen.

Als mobiliteitsadviseur werk ik veel met Online Talent Manager tests en ben ik altijd face-to-face in gesprek met mensen. Dit vind ik zeer prettig vanwege het non-verbale aspect, de interactie en het vertrouwde gevoel. Communiceren is meer dan woorden en tekst zoals het per mail of online is. Er loopt een aantal trajecten en die proberen we zoveel mogelijk goed online te blijven begeleiden. De wendbaarheid van de organisatie is wel overduidelijk merkbaar, thuiswerken is direct opgepakt, mensen blijken zeer flexibel, betrokken en vrijwel iedereen wil een steentje bijdragen.

Ik investeer dagelijks in mezelf door goed te eten, te bewegen en gewoon gezond proberen te blijven. Ik denk dat het straks weer heel druk wordt en we ‘de schade’ deels in moeten halen. Dus zorg dat je in conditie blijft en ook je rust pakt. Ik heb mijn rust ook gehad van oktober 2019 tot begin 2020. Toen maakte ik een wereldreis samen met mijn vrouw. Ik realiseer me des te meer hoeveel geluk we nog hebben gehad want tegen het einde van onze reis was het Covid-19 virus al in de wereld. Mijn vrouw en ik zijn toen bijna 3 maanden continu samen geweest dus voor ons is allebei thuis werken en op elkaars lip zitten geen probleem. We hebben bijna weer het ‘vakantie’ gevoel ware het niet dat we beiden hele dagen opgeslokt worden door werk.

Gelukkig hebben we de foto’s nog!