Online talent manager

In gesprek met Helga Elling van Treant Zorggroep

In het crisisteam “Scholingsprogramma” leer ik ontzettend veel!

Thuiswerken gaat goed en Lifesize met 20 man werkt, je ziet je collega’s fijn weer en om en om zet je de luidspreker aan en uit. We vertellen waar we mee bezig zijn en brengen elkaar weer even op de hoogte. Wat went dit eigenlijk snel!

Samen met de 4 opleidingsfunctionarissen van Care (alle zorginstellingen anders dan de primaire zorg in ziekenhuizen en SEH) hebben we iedere 2 weken overleg. Heel veel scholingen worden vooruit geschoven tot na 1 juni. Van lopende projecten is nascholing over gegaan naar videolessen. De assessments zijn dus even stil komen te liggen voor mij, gelukkig gaat een aantal collega’s nog wel door hiermee. 

Ik heb me bij aanvang van de Corona opgegeven voor een crisisteam. Hierin zit ik met 2 andere collega’s, met elkaar zijn we ook nog geregeld op locaties. We zijn verantwoordelijk voor het opleiden of bijscholen van mensen die gaan werken met Corona patiënten. Omdat de patiëntenstroom op veel andere afdelingen stil ligt wordt verplegend personeel elders ingezet. Dit gaat goed, het is een stuk theorie en 2 uur praktisch aan de slag met maximaal 6 personen bij elkaar om aan de richtlijnen te voldoen. Maar ook salariëring komt aan de orde, hier kijken weer andere experts naar wat de consequentie is als mensen (tijdelijk) in een andere functie komen. Los van de praktische leermomenten word ik ook goed geconfronteerd met mezelf in deze rol. Wat verwacht ik van mezelf en van anderen en ben ik daar duidelijk in bijvoorbeeld en hoe leer ik delegeren? Ik merk dat ik het heel prettig vind om tijdig zaken te signaleren, kennis te delen en op te doen en initiatieven te nemen. 

Mijn man werkt gewoon nog steeds alle dagen buitenshuis, hij heeft een bouwbedrijf en richt zich met name op particuliere verbouw, nieuwbouw en renovatie. Ze zijn met 6 mensen nog volop aan het werk. Dus bij ons thuis wordt er niet (extra) geklust maar gewoon nog volop gewerkt, onze kinderen wonen al zelfstandig en omdat onze dochter net een huis heeft gekocht gaan we daar binnenkort wel klussen. Zodra het mag!