Online talent manager

Goed model om met management in gesprek te gaan over leiderschap en leiderschapsstijlen

Rob Severens, HRD-consultant en directeur Van den Broek en Partners

Van den Broek en Partners is een ervaren HR-opleider gespecialiseerd in het begeleiden van HR-professionals in hun ontwikkeling tot strategisch partner-inbusiness. In dat kader werken zij nauw samen met onder andere de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) en delen zij hun expertise op HR-platforms zoals PW de Gids.

Van den Broek en Partners is al meer dan 35 jaar een expert op het gebied van HR, leiderschap, team- en organisatieontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Zij werken voor onder andere commerciële organisaties, zorgorganisaties, onderwijsinstellingen en (semi) overheid. Van den Broek en Partners gelooft sterk in de transitie van oude, hiërarchische en op macht georiënteerde structuren naar nieuwe, platte en flexibele organisatievormen waarin het benutten van talent centraal staat.

Volgens Van den Broek en Partners moet HR in staat zij n om als sparringpartner van het management te functioneren en op strategisch niveau een aantoonbare bijdrage aan de business kunnen leveren. Hiermee staat of valt het bestaansrecht van HR. Daarnaast constateren zij dat, naast diverse organisatieontwikkelingen, er steeds meer aandacht voor de medewerker komt. Ook wel employee experience genoemd: de optelsom van ervaringen die een medewerker binnen een organisatie opdoet.

Hoe je iemands talent (h)erkent, ontwikkelt en benut is zo’n ervaring. Daarom maakt Van den Broek en partners vaak gebruik van het Octogram. Bij voorbeeld aan de start van een teamontwikkelingstraject, maar ook in hun opleiding tot HR-businesspartner. “Met het wetenschappelijk gevalideerde Octogram krijgen deelnemers inzicht in hun kwaliteiten als HRprofessional en hun ontwikkelingspotentieel in relatie tot de rol van businesspartner. De HR-rollen van Ulrich kunnen immers in het Octogram worden geplaatst”.

Oud-deelnemer Nienke Boltjes, HR-adviseur bij Omroep Brabant, zegt hierover: “Het Octogram was voor mij een goed hulpmiddel om op een andere manier naar collega’s te leren kijken. Niet vanuit het vakinhoudelijke, maar vanuit hun voorkeursrollen. Wat zij n de belangen van de ander, welke vragen stel ik om mij n doel te bereiken?” Rob Severens: “We zouden graag zien dat het Octogram meer fungeert als gemeenschappelijke taal tussen HR, het management en medewerkers.”

Concreet levert het gebruik van de testen van Online Talent Manager het volgende op:

  • Inzicht voor HR-professional in zijn voorkeursrol en in de ontwikkeling van
  • competenties die nodig zij n om de rol van HR-businesspartner te vervullen.
  • Handvatten om met het management over leiderschap in gesprek te gaan en
  • hen te adviseren over de juiste leiderschapsstijl.
  • Een gemeenschappelijke taal om de kwaliteiten en valkuilen van medewerkers in kaart te brengen.
  • Een krachtige tool om de eigen communicatiestijl vast te stellen en beter aan te
  • sluiten op de communicatiestijl van de ander om zo de effectiviteit te vergroten.
  • De mogelijkheid om (met de 360 gradenvariant van het Octogram) de ontwikkeling
  • van competenties door leidinggevende, collega’s en (interne) klanten te laten beoordelen

Digitale terugkoppeling assessments bij Bright Society
Bright Society is een extern talentprogramma voor PhD’s in de Industrie. Wij bieden hen een 3 jarig opleidingsprogramma naast hun opdracht bij een van onze opdrachtgevers. Door intensieve begeleiding ea

Digitale terugkoppeling assessments bij Bright Society
Bright Society is een extern talentprogramma voor PhD’s in de Industrie. Wij bieden hen een 3 jarig opleidingsprogramma naast hun opdracht bij een van onze opdrachtgevers. Door intensieve begeleiding